Ui itsesi huippukuntoon

Uinti on erinomainen liikunta- ja harjoittelumuoto, joka kohottaa kuntoa. Lisäksi se tekee hyvää lihaksille, sillä se on tehokasta mutta samalla hellävaraista. Loukkaantumisriski on erittäin pieni, mikä tekee uinnista täydellisen harjoittelumuodon niille, jotka ovat alttiita vammoille. Samalla rasvanpoltto kiihtyy ja kehon jäntevyys paranee.

Hellävaraista harjoittelua koko keholle

Uinti on yksi hellävaraisimmista ja tehokkaimmista harjoittelumuodoista. Se on intensiiviharjoittelua, joka ei kuitenkaan rasita niveliä. Koko keho saa harjoitusta ja suuret lihasryhmät tekevät töitä, mikä kuluttaa tehokkaasti energiaa. Joissakin keskuksissamme on tarjolla myös vesiliikuntatunteja. Jos sinulla on esimerkiksi polvi- tai lantiovaivoja, vesijuoksu vesijuoksuvyötä käyttäen voi olla hyvä harjoittelumuoto.

Tehokas lisä tavalliseen treeniin

Kun käytät oikeaa tekniikkaa, uiminen parantaa myös keskivartalon hallintaa sekä liikkuvuutta. Siksi se on hyvä lisä treeniisi, jos haluat saada harjoitteluusi vaihtelua ja nousta siinä seuraavalle tasolle.

Näin saat uimiseen vaihtelua

Ui intervalleissa. Ui ensin minuutin ajan nopeaan tahtiin ja ui sitten rauhallisemmin tai lepää toinen minuutti. Intervalliharjoittelu voi kestää kerralla esimerkiksi 30 minuuttia.

Hyödynnä uimataitojasi! Jos hallitset erilaisia uintitekniikoita, voit vaihdella niitä saadaksesi harjoitusta koko keholle. Esimerkiksi selkäuinti harjoittaa käsivarsia, reisiä, selkää, lantiota ja rintaa. Tehosta selkäuintia pitämällä nilkat ojennettuina ja tekemällä potkut koko jalalla niin, että liike lähtee lantiosta eikä vain polvesta.

Älä hutiloi. Uidessa on tärkeää muistaa tehdä hitaita, suuria ja voimakkaita liikkeitä. On parempi tehdä huolellisesti muutama voimakas veto kuin monta hutiloiden.

Käytä jalkoja. Kokeile uida selälläsi voimakkaita potkuja tehden. Voit myös käyttää apuna lasten uimarengasta. Pitele sitä käsissäsi ja ui eteenpäin potkimalla. Aseta sitten uimarengas jalkojen väliin ja tee ainoastaan voimakkaita käsivetoja.